Kauneimpia taideteoksia koskaan

Seuraavaksi esitellään muutamia kaikkien aikojen kauneimmista maalauksista. Lista voisi olla tuhansia kertoja pidempi, mutta rajoitetun tilan myötä esitellään kuusi sellaista teosta, jotka ovat puhutelleet taiteenystäviä aivan erityisesti.

Picasson Guernica (1937)

236849245_ebc0b11dc9_bTätä Reina Sofiassa Madridissa sijaitsevaa teosta kehutaan ja ihaillaan, eikä syyttä. Kun Picasso ryhtyi maalaamaan omaa mielenosoituksellista teostaan muinaisen baskikaupunki Guernican pommituksesta Espanjan sisällissodasta, oli hän aikansa vaikutusvaltaisimpia ja arvostetuimpia taiteilijoita. Sanotaan, että Picasso ammensi inspiraatiota muista historiallisista maalauksista kuten Raphaelin Tulesta kun hän alkoi taiteilla omaa maalaustaan, josta tuli lopulta yksi 1900-luvun puhuttelevimmista mielenilmauksista.

Leonardo Da Vincin Sikiö kohdussa (noin 1510 – 1513)

Da Vincin luonnostelema kuva kohdusta muistuttaa jonkinlaista pähkinänkuoren puolikasta, jossa varttuu pieni ihminen. Viisisataa vuotta sitten kun da Vinci loi kuvan, avasi se monille ihmisen alkuperän salamyhkäistä verhoa. Moni pitää tätä teosta yhtenä puhuttelevimmista ja myös tyylikkäimmistä taideteoksista koskaan.

Rembrandtin omakuva (noin 1661)

Tämän 1600-luvulla eläneen hollantilaistaiteilijan omakuva puhuttelee katsojaa. Tuntuu siltä, ettei kuvaan maalattu Rembrandt asetu katsottavaksi, vaan hän on se, joka kuvasta katselee katsojaa. Tämä on todellinen mestariteos, jossa hiukan ikääntynyt taiteilija katsoo eteenpäin läpitunkevasti ja riisuvasti. Nykyään tätä teosta voi käydä ihailemassa Lontoossa Kenwood Housessa.

Gustav Klimtin Suudelma (noin 1907 – 1908)

Yksi ensimmäisistä Art Nouveau -tyyliä edustavista teoksista oli Klimtin maalaama Suudelma, jossa käytettiin taustassa kultalehtiä. Suudelma on intiimi ja samalla lämminhenkinen maalaus, josta löytyy monenlaisia kiehtovia yksityiskohtia.

C. M. Coolidgen Pokeria pelaavat koirat (1903)

Tämä maalaus koostuu kaiken kaikkiaan 16 koirasta, jotka istuvat yhdessä pokeripöydän ääressä lätkimässä kortteja. Tätä maalausta pidetään eräänlaisena ikonisena kuvauksena amerikkalaisista 1800-luvun alkupuolella. Se on puhutteleva, humoristinen ja upeasti toteutettu teos, joka on monen suosikki.

Jackson Pollockin No. 5 (1948)

Yksi Pollockin tunnetuimmista teoksista on No. 5, joka kuvaa Pollockin mielessä vallinnutta kaaosta. Kanvaasin roiskeet ja pyörteet tekevät siitä ainutlaatuisen teoksen, joka kuitenkin samalla asettautuu kokonaisuutena siten, että se miellyttää esteettisesti. Tämä taideteos on yksi arvokkaimmista amerikkalaistaiteilijoiden teoksista, sillä se myytiin huikeaan 140 miljoonan dollarin hintaan.